Het smeren van je fietsketting, wanneer gebruik je welke smeermiddel?

Het smeren van je fietsketting, wanneer gebruik je welke smeermiddel?

Je hebt het allicht een keer gehoord: het irritante geluid van een piepende en krakende ketting. Ondanks dat dit erg vervelend is, is het gelukkig wel gemakkelijk op te lossen! Dit begint met het kiezen van het juiste smeermiddel.

Bij de meeste fietsspeciaalzaken heb je de keuze uit verschillende soorten smeermiddelen. Deze vallen allen binnen de volgende categorieën:

  1. Alle weersomstandigheden
  2. Droge weersomstandigheden
  3. Natte weersomstandigheden

Alle weersomstandigheden

Binnen de groep ‘Alle weersomstandigheden’ bieden wij twee producten aan: de All Weather Lube (voorheen Course Lube) en de Wax Lube. Het verschil tussen deze twee producten is de basis van het product. Zo is de All Weather Lube een product op oliebasis, terwijl de Wax Lube op waxbasis is.

Ben jij iemand die even snel zijn ketting schoonmaakt en smeert? Kies dan voor de All Weather Lube. Dit smeermiddel smering vergt minder precisie bij het schoonmaken van de fietsketting in vergelijking met een fietsketting waarop je de Wax Lube gebruikt.

Ben jij aan de andere kant iemand die altijd veel tijd stopt in het ervoor zorgen dat de ketting helemaal schoon en droog is? Kies dan voor de Wax Lube. Aangezien de Wax Lube, mits de ketting spic en span is, zorgt voor een schonere ketting na iedere rit.

Droge weersomstandigheden

Binnen de groep ‘Droge weersomstandigheden’ bieden wij de Dry Weather Lube aan. Door de relatief dunne samenstelling is dit product extra geschikt voor het rijden tijdens droge weersomstandigheden. De ketting wordt door deze samenstelling goed gesmeerd en trekt nauwelijks vuil aan.

Natte weersomstandigheden

Als laatste is er nog de groep ‘Natte weersomstandigheden’. Binnen deze groep hebben wij de Wet Lube . Een product dat door zijn vettere samenstelling perfect geschikt is voor de ketting als het regent. De dikke samenstelling (feitelijk wordt er een laag vet op de ketting aangebracht) zorgt er voor dat de smering ondanks de regen niet van de ketting af spoelt en de ketting dus de gehele rit goed beschermd en gesmeerd wordt.

Hoe smeer ik mijn ketting?

Nadat je voor het juiste smeermiddel hebt gekozen, is het belangrijk om de ketting ook op de juiste manier te smeren. Dit zorgt, naast dat het piepende geluid weggaat, ook voor een langere levensduur van je ketting. Daarnaast zorgt het goed onderhouden van je ketting voor een langere levensduur van je cassette. In het onderstaande filmpje kun je precies zien hoe je jouw ketting het beste smeert. Vergeet niet voordat je jouw fietsketting smeert eerst goed je ketting schoon te maken. Dit kan met Cyclon Bionet.

Wil je nog meer advies hebben over welke smeermiddel nu het beste bij jou past? Vraag dit dan na bij je plaatselijke fietsspeciaalzaak of neem contact met ons op.

Deel dit bericht